Ilja-Linkt

Ik Link Jou Aan
Kindercoach Delft

Veel gestelde vragen


Hoeveel keer komt een kind gemiddeld bij een kindercoach?
In principe is een coachingstraject relatief kort. Het aantal afspraken hangt af van het kind en de situatie. Houd rekening met circa 6 sessies. Na afloop vindt er een evaluatie met de ouders plaats. Als een kind de behoefte voelt om vaker te komen, is het welkom. Het is ook mogelijk om een periodieke opfrissessie te houden. Hiervoor is de strippenkaart goed bruikbaar.

Worden de kosten vergoed?
In de meeste gevallen worden de kosten niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Het is daarom aan te raden contact te zoeken met de verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. De kosten voor (kinder)coaching kunnen in bepaalde gevallen worden opgegeven in de belastingaangifte als buitengewone kosten psychosociale hulpverlening.

Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur. We kijken per keer hoeveel tijd er nodig is, dat is de ene keer korter en de andere keer langer.

Hoe werkt de strippenkaart?
Het voordeel van de strippenkaart is dat je niet vast zit aan een vooraf bepaald traject en dat de je flexibel bent in de (sessie)tijd, we kijken wat er per keer nodig is. Na elke sessie strepen we het aantal gebruikte kwartieren van de kaart. De strippenkaart is 3 jaar geldig, ingaande op de datum dat hij voor het eerst wordt gebruikt. De kaart is niet persoonsgebonden. Dat wil zeggen dat je iemand anders gebruik kunt laten maken van jouw kaart of hem cadeau kunt doen. Wel fijn als je het mij vooraf laat weten :-)

Waarom geen losse sessies?
Ik bied in principe geen losse sessies aan, omdat het dan lijkt op het plakken van een pleister op een wond. Zodra je de deur uit stapt gaat de wond weer zeer doen. Het is niet van de een op de andere dag ontstaan en zal dus iets meer aandacht behoeven dan slechts één keer. Vandaar dat ik met pakketten werk. Mocht je toch die pleister willen en kijken hoe de wond geneest na 1 sessie, dan kan dat. Het gaat tenslotte over jou!

Is er een wachtruimte?
Nee, de praktijk beschikt niet over een wachtruimte. Wel is Ikea om de hoek, zo ook het Westcord Hotel, de binnenstad van Delft en het prachtige Delftse Hout voor een heerlijke wandeling of een boekje op een bankje.

Is er parkeergelegenheid?
De Hendrick de Keyserweg geldt parkeren voor vergunninghouders maandag tot en met zaterdag van 12 - 24 uur. Op de Korftlaan en bij Ikea is het nog vrij parkeren, alleen wel een (klein) stukje lopen. Betaald parkeren is op de van Lodesteynstraat. De parkeerzuil staat ter hoogte van sportschool Tim Kool.

Kan ik bij Ilja-Linkt terecht als er sprake is van een diagnose?
Je bent van harte welkom, want jij bent (of jouw kind is) zoveel meer dan een diagnose. Mocht blijken dat mijn expertise niet toereikend is, dan verwijs ik je door naar een gespecialiseerde collega. Laten we eerst eens kijken wat er speelt, wat er mogelijk is en in hoeverre de diagnose hierop van invloed is.